22.07.2018 - Yerköy Belediyesi Resmi Sitesi

Yerköy Hacıuşağı Köyü

Hacıuşağı, Yozgat ilinin Yerköy ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi       KÖYÜMÜZÜN TARİHİ: Köyümüzün ilk yerleşim yeri öz, eski adıyla İnandık Çayı kenarında kurulmuştur. Rivayete göre köyümüzü Çolaklar adında bir kişinin kurduğu söylenmektedir. İlk yerleşim yerinde halk arasında üzerlik yani nazarlık otunun çok olması ve etrafa çok koku yayması, sivri sinek çokluğu ve çok ölüm olması nedeniyle bu günkü yerine taşınmıştır.
 Kültür       Köyün gelenek, görenek ve yemekleri arapaşaı çatal omaç madımak
 Coğrafya       Yozgat iline 64 km, Yerköy ilçesine 24 km uzaklıktadır.
 İklim       Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
 Nüfus       Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 136
1997 124

Ekonomi       Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
 Muhtarlık       Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2008 – Bayram Caygın
2006 – ŞEVKET YİĞİT
2004 – Sadık DEMİR
2000 – Sadık DEMİR
1996 – MUZAFFER SARI
1984 – BAYRAM ÇELİK

Altyapı bilgileri       Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Yeni bir Anadolu Lisesi Yapılması düşünülmektedir.

Not: Değişiklikler için  bizimle irtibata geçebilirsiniz