18.11.2018 - Yerköy Belediyesi Resmi Sitesi

YERKÖYDE MESLEK YÜKSEKOKUL SEVİNCİ

Yerköy Belediye başkanı Mehmet AĞAOĞLU Bozok Üniversitesine bağlı Adalet Meslek Yüksek okulu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

Yıllardır Yerköyümüzün Beklediği Bozok Üniversitesine bağlı Adalet Meslek Yüksek okulu tüm çabalarıma rağmen nihayet gerçekleşti.Önümüzdeki günlerde yani 3 Kasım 2010 Tarihinde açılışı gerçekleşecek olan okulumuzun açılışına Yerköylü Hemşehrilerimizi davet ediyorum.

Bu konuda Adalet Meslek Yüksek Okulumuzu Yerköyümüze kazandırmamızda emeği geçen Başta Hemşerimiz Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim KILIÇ beye Başbakan yardımcısı Sayın Cemil ÇİÇEK beye ve Yozgat Milletvekilimiz ve Bozok Üniversitesi   Rektörümüz Prof. Dr. İnci VARİNLİ Hanımefendiye şahsım ve Yerköylü hemşehrilerimiz adına Teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

İlçemizin merkez köylere hizmet götürme birliğine tahsisli eski et balık kurumuna ait olan Bozok üniversitesine verilmiş ancak alanda tesis edilen binalarda yapılan dayanım testinde binanın yıkım kararı alınmış ve bu alan üzerinde Yerköy meslek yüksek okulu inşaatına başlanacaktır.

Bu geçen sürede adalet meslek yüksek okulunun hizmet verebilmesi için ilçemiz kültür merkezi adalet meslek yüksek okuluna süreli olarak tahsil edilmiştir. Şu an kültür merkezimizin içerisi okul olarakdizayn  edilmekte olup ek kontenjan ile alınacak 50 adet öğrencinin kayıt yaptıracağı zamana kadar tamamlanacaktır. İlçemiz e kazandıracağımız bu yüksek okulun açılışını ise kasım ayının ilk haftasında yapmayı planlamaktayız.

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve beraberindeki işadamı heyeti Rektörümüz Prof. Dr. İnci VARİNLİ’ yi makamında ziyaret etti. Ziyaret’te Rektör yardımcımız Prof. Dr. Ali Gülümser, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Abdullah Şengönül ve Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Dç. Dr. Hayrullah Yazar ‘da hazır bulundu.  Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yerköy İlçesine kazandırılan ve kısa bir süre sonra açılışı gerçekleştirilecek olan Adalet Meslek Yüksek Okulunun genel durumu konuşuldu.