19.12.2018 - Yerköy Belediyesi Resmi Sitesi

Büyük Önder Atatürk’ü Anma Töreni

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Yozgat ve ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve saygı duruşuyla  başladı. Anma programına daha sonra Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda devam edildi.  Programa, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, okul müdürleri, daire amirleri ve veliler katıldı.   Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yerköy İbn-i Sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Efendi Durmaz, Atatürk’ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi.  Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.