19.12.2018 - Yerköy Belediyesi Resmi Sitesi

Yerköy Harkaşan Köyü

Harkaşan, Yozgat ilinin Yerköy ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi       harkaşan köyü esasen adını 5 6 kişilik bir grubun saray beldesinden itibaren bir gecede ark eştikleri dolayısıyla köyün ismi arkeşen olarak kalmıştır şimdiki adıyla harkaşan köyüdür
 Kültür       arabaşı önemli yemeklerindendir
 Coğrafya       Yozgat iline 20 km, Yerköy ilçesine 17 km uzaklıktadır.
 İklim       Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
 Nüfus       Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 239
1997 268

Ekonomi       Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
 Muhtarlık       Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 – Oğuz Aslaner
1999 –
1994 –
1989 –
1984 –

Altyapı bilgileri       Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Not: Bilgiler Alıntıdır. Değişiklikler İçin Lütfen Bizimle İrtibata Geçin