25.03.2019 - Yerköy Belediyesi Resmi Sitesi

Ağaoğlun’dan Yerköy’e hayvan barınağı müjdesi

Yerköy Belediyesi, Yerköy Kaymakamlığı, Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Yerköy’lü Hayvan severlerin katkısıyla Yerköy’e Hayvan barınağının açılacağı müjdesi verildi.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu Yerköy’de hayvan barınağının yapımına en kısa sürede başlanacağını müjdesini vererek, sahipsiz ve sokakta yaşayan hayvanlar şehir merkezinden toplanarak hayvan barınağında bakımının ve beslenmesinin yapılacağını söyledi.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, belediyemiz bu zamana kadar ilçenin en çok ihtiyacı olan sorunları adeta ortadan kaldırmıştır. Altyapı, yol, kaldırım gibi hizmetlere de ara vermeden verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bunların yanında Otogar binası yapımı devam ederken, Kadın girişim merkezimizde hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca İlçemizde yaşayan sokak hayvanları için uzun süredir çalışmalarımız ve araştırmalarımız sürerken nihayet sokakta sahipsiz, bakıma muhtaç hayvanlarımız içinde bir barınak oluşturmanın çalışmalarına başladık.
Yerköy Kaymakamı Ali Ada yaptığı açıklamada; Yerköy şehir merkezinde çok sayıda sokak hayvanı bakımsız bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İnşallah hep birlikte elimizden geleni yaparak en kısa sürede Yerköylü hayvan severlerin beklentilerine cevap verip, sokak hayvanlarımıza da yaşamlarını sürdürebilecekleri bir barınak kazandırmak için Belediyemiz ve hayvan sever vatandaşlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

YERKÖYLÜLER MEMNUN OLDU
Yerköylü hayvan sever Galip Gençoğlu, Yerköy Belediyesinin sokaklarda sahipsiz, bakımsız gezen sokak hayvanları için barınak projesinden oldukça memnun olduklarını belirterek sokakta özelliklede köpekler oldukça bakımsız, çaresiz, muhtaç durumda gezerken, belediyemiz tarafından böylesine güzel bir hizmet bizleri de çok mutlu etmiştir. Hayvanlarımız artık sokakta aç ve muhtaç dolaşmaktansa barınaklarında sağlıklı ve tok bir şekilde yaşayacaklardır.
Ayrıca Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Ünal’ın da kısırlaştırma merkezi için gerekli ekipman desteğinde bulunacaktır” dedi.

Kaynak: http://yeniufukgazetesi.com.tr/agaoglundan-hayvan-barinagi-mujdesi/