19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Yerköy’de büyük bir katılımla ve coşkuyla kutlandı.

Haşim Kılıç Mahallesi Kırşehir Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile devam etti.

Çelenk sunma programının ardından protokol üyeleri, Yerköy Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti.

Törene, Belediye Başkanımız Av. Fatih Arslan, İlçe Kaymakamı sayın Muammer Coşgun, İlçe Emniyet Müdürü sayın Adem Gülger, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen sayın Hamit Mırık, Şehit Aileleri Derneği Başkanı sayın Fatih Tez, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Tören sırasında Kıbrıs Gazisi Osman Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü’nün 103’üncü yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirten bir konuşma yaptı.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Av. Fatih Arslan, gazilerin milletin onuru olduğunu vurgularken şu sözlere yer verdi:

“Bugün burada, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde büyük fedakarlıklar yapmış gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Gazilerimiz, vatan sevgisinin en güzel örnekleridir. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlık, bizlere her zaman ilham vermektedir. Bu toprakların bağımsızlığı uğruna canlarını ortaya koyan gazilerimize her zaman minnettarız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyoruz. Bizler, onların emaneti olan bu toprakları her daim koruyacak ve yücelteceğiz.”